Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Podporte organizácie v obci

SÚBOR
Dátum: 23.03.2021
Autor: Obecný úrad Pusté Čemerné
Podporte organizácie v obci

Darujte 2% z dane organizáciam pôsobiacim v obci 

Podporte organizácie pôsobiace v obci cez možnosť darovania 2% zo zaplatenej dane. Tento rok môžete podporiť TJ Pusté Čemerné.

 

Ako darovať 2%

Postup na darovanie 2 percentá nie je zložitý. Mení sa podľa toho, či ste zamestnanec a daňové priznanie robí váš zamestnávateľ, alebo si daňové priznanie robíte sám - či už ako fyzická osoba, alebo ako právnická osoba.

Údaje TJ Pusté Čemerné:

IČO: 17075874

Názov: Telovýchovná jednota Pusté Čemerné

Právna forma: Občianske združenie

Ulica: Pusté Čemerné (bez súpisného čísla)

Mesto: Pusté Čemerné

PSČ: 072 22

 

SOM ZAMESTNANEC

do 15. 2. 2021 je potrebné požiadať zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň.

Zamestnávateľ povinný vystaviť pre účely poukázania 2% zaplatenej dane tlačivo Potvrdenie o zaplatení dane.

Následne si toto potvrdenie uschovajte a pripojte ho k druhému formuláru. Ten sa volá Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby. Všeobecné Vyhlásenie nájdete na internetovej stránke finančnej správy.  Pripravené Vyhlásenie pre TJ Pusté Čemerné si môžete stiahnuť nižšie. Toto Vyhlásenie vyplníte tak, že doplníte svoje údaje, prípadne doplníte údaje organizácie, ak nie sú predtlačené. Nezabudnite doplniť riadky 12-14. Tie sú veľmi dôležité.

Ak ste zamestnanec a daňové priznanie vám robí zamestnávateľ, je potrebné poslať na daňový úrad v mieste vášho bydliska Potvrdenie o zaplatení dane (získané od zamestnávateľa) a Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby (stiahnuté napr. z nášho webu). Termín je 30. apríla 2021. Tieto tlačivá môžete odovzdať aj na Obecnom úrade a to do 26.4.2021.

 

SOM PODNIKATEĽ ALEBO FIRMA

Ak ste podnikateľ alebo firma, 2 percentá z dane venujete spolu s podaním daňového priznania. Termín pre podanie daňového priznania a zaplatenie dane z príjmu za uplynulý rok je 31. marec 2021. Väčšina klientov, podnikateľské subjekty, sú povinné s finančnou správou komunikovať elektronicky, pre ostatných je možné podať daňové priznanie na adresu daňového úradu v mieste Vášho bydliska.

 

Ako vypočítať 2%

K výslednej sume, ktorú venujete organizácii dospejete tak, že do riadka 12 Vyhlásenia napíšete sumu, ktorú ste odviedli na dani – nájdete ju v riadku 23 v Potvrdení, ktoré vám vystaví zamestnávateľ. Následne do riadka 13 Vyhlásenia doplníte 2 percentá zo sumy v riadku 12. Môžte použiť náš vzorec pre uľahčenie: riadok 13 = riadok 12 x 0,02.

 

Ak ste v roku 2020 dobrovoľnícky odrobili viac ako 40 hodín (aj pre rôzne organizácie dokopy) a máte o tom potvrdenie, môžete darovať v riadku 13 až 3% z vašej dane. Nevyhnutné je však priložiť potvrdenie o odpracovaných dobrovoľníckych hodinách k ostatným formulárom, ktoré zasielate daňovému úradu.

 

Za TJ Pusté Čemerné vopred ďakujeme!

 

 

Zdroj: Finančná správa

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
2020_Vyhlasenie_o_poukazani_dane_PREDVYPLNENE Veľkosť: 162.6 kB Formát: pdf Dátum: 23.3.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.