Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Podporte organizácie pôsobiace v obci - darujte im 2% z dane

SÚBOR
Dátum: 19.03.2022
Autor: Obecný úrad Pusté Čemerné
Podporte organizácie pôsobiace v obci - darujte im 2% z dane

Darujte 2% z dane organizáciam pôsobiacim v obci 

Podporte organizácie pôsobiace v obci cez možnosť darovania 2% zo zaplatenej dane. Tento rok môžete podporiť jednu z týchto organizácii:

  • FSS Čemerňaka
  • TJ Pusté Čemerné

Ako darovať 2%

Postup na darovanie 2 percentá nie je zložitý. Mení sa podľa toho, či ste zamestnanec a daňové priznanie robí váš zamestnávateľ, alebo si daňové priznanie robíte sám - či už ako fyzická osoba, alebo ako právnická osoba.

 

Som zamestnanec 

do 15. 2. 2022 je potrebné požiadať zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň.

Zamestnávateľ povinný vystaviť pre účely poukázania 2% zaplatenej dane tlačivo Potvrdenie o zaplatení dane.

Následne si toto potvrdenie uschovajte a pripojte ho k druhému formuláru. Ten sa volá Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby. Všeobecné Vyhlásenie nájdete na internetovej stránke finančnej správy.  Pripravené Vyhlásenie pre FSS Čemerňanka a TJ Pusté Čemerné si môžete stiahnuť nižšie v prílohe. Toto Vyhlásenie vyplníte tak, že doplníte svoje údaje, prípadne doplníte údaje organizácie, ak nie sú predtlačené. Nezabudnite doplniť riadky 12-14. Tie sú veľmi dôležité.

Ak ste zamestnanec a daňové priznanie vám robí zamestnávateľ, je potrebné poslať na daňový úrad v mieste vášho bydliska Potvrdenie o zaplatení dane (získané od zamestnávateľa) a Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby (stiahnuté napr. z nášho webu). Termín je 30. apríla 2022. Tieto tlačivá môžete odovzdať aj na Obecnom úrade a to do 26.4.2022.

 

Som podnikateľ alebo firma

Ak ste podnikateľ alebo firma, 2 % z dane venujete spolu s podaním daňového priznania. Termín pre podanie daňového priznania a zaplatenie dane z príjmu za uplynulý rok je 31. marec 2022. Väčšina klientov, podnikateľské subjekty, sú povinné s finančnou správou komunikovať elektronicky, pre ostatných je možné podať daňové priznanie na adresu daňového úradu v mieste Vášho bydliska.

 

Ako vypočítať 2%

K výslednej sume, ktorú venujete organizácii dospejete tak, že do riadka 12 Vyhlásenia napíšete sumu, ktorú ste odviedli na dani – nájdete ju v riadku 23 v Potvrdení, ktoré vám vystaví zamestnávateľ. Následne do riadka 13 Vyhlásenia doplníte 2 percentá zo sumy v riadku 12. Môžete použiť náš vzorec pre uľahčenie: riadok 13 = riadok 12 x 0,02.

 

Ak ste v roku 2021 dobrovoľnícky odrobili viac ako 40 hodín (aj pre rôzne organizácie dokopy) a máte o tom potvrdenie, môžete darovať v riadku 13 až 3% z vašej dane. Nevyhnutné je však priložiť potvrdenie o odpracovaných dobrovoľníckych hodinách k ostatným formulárom, ktoré zasielate daňovému úradu.

 

Údaje organizácii v obci, ktorým môžete poskytnúť 2% z dane (len jednej organizácii):

TJ Pusté Čemerné:

IČO: 17075874

Názov: Telovýchovná jednota Pusté Čemerné

 

FSS Čemerňaka:

IČO: 42240255

Názov: Folklórna spevácka skupina Čemerňanka

 

Vopred vám v mene organizácii ďakujeme. 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
FSS_Vyhlásenie o poukázaní 2% Veľkosť: 111.5 kB Formát: pdf Dátum: 19.3.2022
TJ Pusté Čemerné_Vyhlásenie o poukázaní 2% Veľkosť: 115.4 kB Formát: pdf Dátum: 19.3.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.